Jouw inboedel verhuizen naar Curaçao
Wil jij het leven op een paradijselijk eiland verkennen en ga je daarom verhuizen naar het zonnige Curaçao? Natuurlijk wil je wel dat jouw spullen veilig aankomen op zo’n verre locatie. Wil jij met een gerust gevoel aan jouw verhuizing beginnen? Schakel dan de hulp in van Transpack!
Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van inboedels, ook naar Curaçao. Je verhuist al vanaf € 272,- van Amsterdam naar Willemstad. Wij helpen jou graag bij jouw emigratie naar Curaçao!
Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Curaçao.
Waarom emigreren zo veel Nederlanders naar Curaçao?
Het tropische land Curaçao behoort tot de ABC-eilanden groep (Aruba, Bonaire en Curaçao), de drie meest westelijke eilanden van de Benedenwindse Antillen in de Caribische Zee. Van de ABC- eilanden is Curaçao met 472 vierkante kilometer het grootste (en onder Nederlandse toeristen het populairste) eiland, wat met het daarbij horende kleinere eiland genaamd Klein Curaçao pal voor de kust van Venezuela ligt. Willemstad beslaat ongeveer een vierde van het hele eiland, en is daarmee de grootste stad en hoofdstad van Curaçao. Wegens de Nederlandse invloeden wordt Willemstad ook wel het Amsterdam van Curaçao genoemd. Dit is een van de redenen waarom veel Nederlanders zich thuis voelen op Curaçao, en er veel verhuizingen van Nederland naar Curaçao plaatsvinden.
Maar emigreren is niet niks en brengt veel geregel met zich mee, vooral wanneer al jouw dierbare spullen overzee worden gestuurd. Wanneer je verhuist naar Curaçao wil jij er dus op kunnen vertrouwen dat er netjes wordt omgegaan met jouw eigendommen, en deze heelhuids worden meeverhuisd. Door de ervaring die Transpack heeft met internationale verhuizingen ben jij zorgeloos verzekerd van een veilige inboedelverscheping.
De kosten van een verhuizing naar Curaçao
De kosten van een verhuizing naar Curaçao kunnen enorm verschillen en zijn afhankelijk van jouw individuele wensen en factoren. Een voor de hand liggende factor is natuurlijk de grootte van jouw inboedel die je wilt verschepen naar Curaçao. Maar er zijn wel mogelijkheden om de kosten deels te drukken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het gebruiken van een privé zeecontainer, maar ook een gezamenlijke zeecontainer (Groupage). Het grootste voordeel van per Groupage verhuizen naar Curaçao zijn de verminderde kosten, omdat je die deelt met anderen. Er is een relatief grote hoeveelheid personen die vanuit Nederland naar Curaçao verhuizen, waardoor Groupage een goede optie is om jouw eigendommen voordeliger te vervoeren. De kosten voor zowel zeevracht als eventuele douane inspecties deel je met anderen, waardoor de prijs per kubieke meter zal zakken. Transpack kan een op maat gemaakte offerte naar je opsturen met alle kosten.
Hoelang is mijn inboedel onderweg naar Curaçao?
Hoelang jouw spullen onderweg zijn naar Curaçao ligt aan het soort transport dat je kiest. Bij standaard zeevracht met een eigen container heb je ongeveer 4 tot 5 weken geduld nodig. Omdat er bij Groupage gewacht wordt op een minimum volume duurt dat vaak wat langer. Hierbij mag je uitgaan van gemiddeld zo’n 7 tot 9 weken. Let op: de Groupage snelheid is dus echt afhankelijk van de drukte. In de zomer is het hoogseizoen voor internationaal verhuizen, waardoor de containers over het algemeen veel sneller vertrekken.
Tips bij het emigreren naar Curaçao
Verhuizen naar het buitenland en expat worden op Curaçao is een nieuw hoofdstuk in je leven wat erg spannend kan zijn. Toch kiezen er elk jaar veel Nederlanders voor om te emigreren naar Curaçao. Op het eiland wordt de Nederlandse taal gesproken en kun je het hele jaar door genieten van het heerlijke Caribische klimaat. Wellicht heb je familie wonen op Curaçao, heb je er je droombaan gevonden of kies je simpelweg voor het warme Caribische klimaat van dit eiland. Genoeg redenen om de overstap te maken zijn er sowieso, maar wel zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden voordat je kunt genieten van het Caribische briesje. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een werkvisum en het zoeken naar een woning.
Heb ik een visum nodig om te wonen en werken op Curaçao?
Paspoorthouders met een geldig paspoort mogen maximaal 90 dagen op Curaçao blijven zonder een visum, maar als jij de Nederlandse nationaliteit bezit (en dus een zogenaamde ‘Koningkrijkburger’ bent) dan geldt dit voor 180 dagen. Om te werken op Curaçao heb je een ‘Verklaring van Rechtswege’ nodig, dit is simpelweg een werkvergunning die jou gedurende je verblijf op het eiland permissie geeft om te werken. Het is belangrijk dat je deze vergunning bij je hebt wanneer je arriveert in Curaçao, omdat er anders een flinke boete uitgedeeld kan worden vanuit de immigratiedienst. Wanneer jij niet over de juiste papieren beschikt, ook jouw toegang tot het eiland worden ontzegd. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je hierover meer informatie vinden. Ook kunnen onze Relocatie Specialisten van Eurohome je helpen met het regelen van een visum.
Huisvesting Curaçao
Wil jij op Curaçao wonen in een studentenkamer, studio, appartement of villa? De opties die het eiland biedt qua woongelegenheden zijn legio, en erg gemakkelijk te regelen vanuit Nederland. Via betrouwbare websites kun je makkelijk een betaalbare woning vinden die voldoet aan jouw wensen. Houd er alleen wel rekening mee dat wanneer jij gaat werken op Curaçao, de lonen lager liggen. Je moet uitgaan van ongeveer de helft van wat je in Nederland zou verdienen. Hierdoor zal de huur, die ondanks dat de prijzen vergelijkbaar zijn met Nederland, daar hoger voelen dan in Nederland. Daarnaast moet jij je wel thuis kunnen voelen in jouw toekomstige wijk, laat je daarom goed adviseren of kom toch eerst een kijkje nemen voordat jij een huurcontract afsluit. Er zitten veel Nederlandse makelaars op Curaçao die jou goed kunnen helpen om jouw wensenlijstje af te werken. Ook weten zij goed in welke wijken je beter niet kunt gaan wonen in verband met hogere criminaliteit.
Dit zijn onze beste emigratietips voor Curaçao
Tip 1: Koop/huur een auto op Curaçao
Op Curaçao is het huren/hebben van de auto een echt een must. Het eiland is groter dan dat je in eerste instantie denkt, dus om je flexibel te kunnen bewegen (bijvoorbeeld naar je werk) is het toch echt belangrijk om een auto te bezitten. Taxi’s zijn over het algemeen best prijzig, ook omdat het verkeer zo vaak en lang vaststaat op de grote wegen, maar de taxichauffeurs zijn vriendelijk en weten je alles over het eiland te vertellen. Ga je echt voor een langere tijd op Curaçao wonen dan is het een stuk voordeliger om zelf auto te rijden.
Qua openbaar vervoer zijn er op Curaçao twee soorten bussen, namelijk ‘het Konvooi’ of minibusjes. De Konvooi bussen rijden de langere routes naar de uithoeken van het eiland en de minibusjes doen de kortere routes, voornamelijk in de centrums van de grote steden. In het openbare busvervoer vind je vooral locals. Let wel op dat voor de bussen andere standaarden gelden dan in Nederland. Mocht je voor de bus kiezen, informeer dan op de grote busstations naar wat de actuele vertrektijden zijn. De bussen komen namelijk vaker op populaire plekken dan op onpopulaire plekken. Daarnaast kunnen de bussen flink vast komen te staan in de vele files. De buskaartjes zijn wel erg voordelig.
Tip 2: Geniet in je vrije tijd ook nog van de prachtige trekpleisters van Curaçao
Het eiland Curaçao heeft een prachtige natuur en te gekke pittoreske plekken, die jij wanneer je er gaat wonen niet zomaar voor lief moet nemen. Soms nemen mensen dingen voor lief die helemaal niet vanzelfsprekend zijn, en daar is leven op een eiland zoals Curaçao zeker een voorbeeld van: dus vergeet er niet van te genieten! Trek er in je weekenden dus vooral lekker op uit en verken het eiland. Ga op zoek naar de mooiste snorkelplekken waar je kleurrijke vissen en wilde schildpadden kan zien zwemmen in de straalblauwe Caribische zee. Schenk een bezoekje aan de struisvogelboerderij. Of spot jij liever vette varkens op Playa Porto Marie of roze flamingo’s in Sint Willibrordus?
Curaçao is in ieder geval zeker een veelzijdig eiland met veel verschillende dieren, maar ook variërende stukjes natuur. Denk bijvoorbeeld aan Shete Boka, waar er inhammen en grotten zijn ontstaan door de kracht van het zeewater die op de rotsen slaat, of aan het beklimmen van de hoogste berg in het grootste nationale park ‘de Christoffelberg’, maar ook aan de gigantische tuin met kunst en historische overblijfselen bij Landhuis Bloemenhof. Daarnaast moet je ook niet vergeten om af en toe relaxen met een heerlijk drankje op de witte stranden die Curaçao rijk is, zoals Mambo Beach en Jan Thiel.
Tip 3: Nodig vrienden en familie uit om je te bezoeken
Emigreren kan soms ook best wel eenzaam zijn, vooral als je een cultuurshock ervaart en je daardoor heimwee krijgt naar je oude woonplek. Vriendin en familie zitten nog in Nederland, waar vooral als je nog niet helemaal bent ingeburgerd een hoop gemis kan liggen. Om het verdriet van verschrikkelijke heimwee te voorkomen, is het aan te raden om (vooral in het begin) vrienden en familie uit te nodigen om langs te komen. Op deze manier laat je niet in een keer alles helemaal achter, maar kun je de eerste ervaringen op het eiland delen met je geliefden. Ook spoort het je aan om Curaçao meteen beter te gaan verkennen, omdat jouw vrienden en familie die naar het eiland zullen komen voor vakantie wel elke dag leuke dingen willen doen. Hierdoor word jij niet alleen expert van het eiland, maar zo zal je ook sneller locals ontmoeten en lokale plekjes ontdekken. Hierdoor zul jij in korte tijd affiniteit en binding met het eiland creëren en er echt jouw magische eiland ervaring van maken!
Wat neem je mee als je emigreert naar Curaçao?
Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden. Meer weten over wat wel en niet mee mag naar Curaçao? Bekijk de pagina goederen invoeren op Curaçao.
Kleding | Curaçao heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperatuur is gemiddeld rond de 30 graden, een heerlijk Caribisch briesje en geringe neerslag. Er is kans op orkanen tussen juni en november. Neem vooral luchtige kleding mee. |
Reisstekker | De netspanning in Curaçao is zo’n 110-130 Volt en de frequentie is 50Hz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt. |
Medicijnen | Check of jouw medicatie in Curaçao te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis. |
Documenten | Neem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën. |
Persoonlijke spullen | Denk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken. Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijtraakt. |
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Curaçao. Naast het regelen van complete verhuizingen verstuurt Transpack ook zelf pakketten goedkoop naar Curaçao.